Що цікавого можна сфотографувати в Криму?

кримЩо б не казали й не робили люди, а Крим завжди залишиться Кримом з його унікальною природою та неповторними пам’ятками архітектури. Отож абсолютно логічно, що завжди актуальним тут буде питання про те, що саме в Криму варте того, щоб його сфотографувати і тим самим зберегти пам’ять про це чудове місце.

Пейзажі – найнеповторніші у світі

Головними об’єктами для знімання, безперечно, стануть море та гори. Тому що в Криму цього багатства безліч. Але, якщо море тут одне, а відтак фотографувати його однозначно можна звідусіль, то з горами все трохи інакше. Як правило, найбільш «насидженими» місцями для туристів стає Південне узбережжя Криму, а відтак і гори здебільшого фотографують саме тут. Подивиться багато гарних фото з Криму можна тут http://navlasniochi.com/photo/evropa/ukrajina/krym/10-0-236.

Напевне, найвідомішою горою узбережжя давно вже став Ведмідь, тобто Аю-Даг. Однак не менш цікавими є такі гори, як Демереджі, гора Кішка, Ай-Петрі, Карадаг, Чатир-Даг та інші. Втім, справжній фотограф у пошуках кращого кадру може заглибитись у гори і сам пошукати щось цікаве.

Флора та фауна як об’єкт для фотографа

Флора у Криму також достойна всілякої уваги. Особливо для людей, котрі приїхали з інших кліматичних зон. Буквально на кожному кроці можна фотографувати пальми, магнолії, кримські сосни, південні акації. А, якщо цього стане замало, то можна відвідати Нікітський ботанічний сад, в якому зібрано не лише найкращі зразки рослин із Криму, а й із багатьох інших куточків Землі.

Ось із фауною якось не дуже склалося. Напевне, тому, що тваринам не дуже подобається, коли людина втручається у їхнє життя, тому вони просто уникають таких зустрічей, незалежно від того, тримає людина в руках камеру, чи ні. А ті тварини, яких пропонують для зйомок пляжні фотографи, викликають більше співчуття, ніж бажання з ними сфотографуватися. Є, правда, чайки та баклани, які кружляють над узбережжям.

Проте є ще зоопарк «Казка», який гостинно відкриває свої двері протягом року. Там можна побачити величезну кількість тварин та птахів, а відтак – і сфотографувати їх. До речі, зоопарк мав проблеми із владою і тому на деякий час він зачинявся, але зараз знову працює.

І наостанок – архітектура

Власне, вона просто останній пункт у цій статті, але це зовсім не означає, що архітектура – це найгірший об’єкт для фотографа. Насправді цікавих палаців тут безліч, буквально на кожному кроці, та ще й з різних часів. Палаци Воронцовський, Лівадійський, у Масандрі, палац у Гаспрі, Дюльбер, Ластів’яче гніздо – це лише найвідоміші назви, насправді їх значно більше.

Заслуговує на увагу фотографа не лише палаци, а й паркова архітектура, одним із найкращих зразків якої є парк при Воронцовському палаці в Алупці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *